ToernooienToer

Wat is de toernooientoer?

De toernooientoer is een jaarlijks terugkerend klassement waarin Veracketeers met elkaar de strijd aangaan om de beste toernooienspeler van Veracket te worden. Gedurende de toernooien uit de toernooientoerkalender zijn er punten te verdienen door aan toernooien mee te doen en zo ver mogelijk te komen. Aan de hand van de prestaties op de toernooien wordt een klassement samengesteld. Degene die aan het eind van het toernooienseizoen de meeste punten heeft verzameld, is de winnaar.

Hoe doe ik mee?

Zodra je je inschrijft voor een toernooi uit de toernooientoerkalender doe je automatisch mee met de toernooientoer. De commissie houdt jouw prestaties bij en verwerkt de punten die je hebt behaald in het klassement. Je hoeft dus niks zelf te doen!

Hoe doe ik mee aan een tennistoernooi?

Op de toernooientoerkalender staan de meeste toernooien in de omgeving Groningen. Inschrijven voor een toernooi doe je via deze website. Hier maak je eenmalig een account aan. Je hebt hiervoor je KNLTB-nummer nodig. Wil je weten wat jouw nummer is, kijk dan op je KNLTB-pasje of zoek op www.toernooi.nl op je eigen naam. Nadat je je account hebt aangemaakt, zoek je op het toernooi waar je aan mee wilt doen en dan kun je je online inschrijven. De meeste toernooien hebben zowel enkel- als dubbelcategorieën. Bij de dubbelcategorieën dien je ook je partner op te geven (je partner moet zich ook nog zelf apart opgeven). Zodra de inschrijvingstermijn van een toernooi is verstreken en de schema’s zijn gemaakt, krijg je van de toernooileiding een bericht met hoe laat je je eerste wedstrijd moet spelen.