Puntentelling + Reglement

Puntentelling

Reglement

1.       Meedoen

 1. Ieder lid van Veracket is opgenomen in het toernooientoerklassement zodra hij/zij voor het eerst punten heeft behaald.
 2. De toernooientoercommissie heeft zelf als taak om bij te houden welke Veracketeers meedoen aan de verschillende toernooien. Ook wordt door de commissie zelf het behaalde aantal punten berekend. Spelers hoeven hier niets voor te doen.

2.       Toernooientoerkalender

 1. Alleen toernooien uit de toernooientoerkalender tellen mee in het toernooientoerklassement. Bij andere toernooien behaalde resultaten leveren geen punten op voor het klassement.
 2. Het is niet mogelijk wijzigingen aan te brengen in de toernooientoerkalender van 2016. Wel is het mogelijk toernooien aan te dragen voor de kalender van 2017.

3.       Berekening van de behaalde punten

 1. Punten behaald in een categorie van een toernooi uit de toernooientoerkalender worden berekend op basis van de plaats in het klassement van de betreffende categorie en op basis van de grootte van deze categorie. De tabel waarin de punten kunnen worden afgelezen is hierboven te vinden.
 2. De bij Grand Slam toernooien behaalde resultaten leveren de punten uit de puntentabel op vermenigvuldigd met een factor anderhalf.
 3. Per gespeeld toernooi tellen maximaal drie categorieën mee voor de toernooientoer. Hierbij worden de beste drie resultaten meegenomen.
 4. Wanneer er in een categorie op een toernooi in poules wordt gespeeld, worden er voor het berekenen van het aantal behaalde punten de volgende regels gehanteerd:
 5. Wanneer het schema bestaat uit één poule is de plaats in het klassement van de categorie dezelfde als de plaats in de poule.
 6. Wanneer het schema uit meerdere poules bestaat, gevolgd door een afvalschema is de plaats in het klassement van de categorie voor spelers die het afvalschema hebben bereikt de plaats in dit schema.
 7. Voor spelers die NIET voorbij de poulefase zijn gekomen, kan het onderstaande voorbeeld worden gebruikt: spelers die 4e t/m 6e worden, krijgen het gemiddelde van 1x punten voor de 3-4e plaats en 2x punten voor de 5-8eplaats. Spelers die 7e t/m 9e worden, krijgen het gemiddelde van 2x punten voor de 5-8e plaats en 1x punten voor de 9-16e plaats.
 8. In het geval van een kwalificatieschema (bij NRT-toernooien), krijgen de spelers punten volgens het schema dat overeenkomt met het aantal wedstrijden dat gewonnen moet worden om het hele schema te winnen.
 9. Aan het eind van een toernooi vervallen de punten die in het jaar 2015 zijn behaald. Deze punten worden vervangen door het nieuw behaalde resultaat. Dit levert het nieuwe totaal aantal punten op.
 10. Ook byes, walkovers en opgaves van de tegenstander leveren punten op.

4.       Prijzen

 1. Winnaars van de toernooientoer zijn diegenen die na afloop van het laatste toernooi van de toernooikalender maar voor de Toernooientoer Finals het grootste aantal punten hebben behaald. Er is zowel een winnaar bij de mannen als bij de vrouwen.
 2. Aan de stand in het klassement zoals gepubliceerd op de site www.veracket.nl kunnen geen rechten worden ontleend. De commissie heeft altijd de mogelijkheid om eerder gemaakte fouten in het klassement te herstellen.

5.       Toernooientoer Finals

 1. De acht dames en acht heren  die na afloop van het laatste toernooi uit de toernooientoerkalender boven aan het klassement staan, kwalificeren zich voor de T.C. Veracket Toernooientoer Finals.
 2. Wanneer één of meerdere spelers uit de top 8 niet aanwezig kunnen zijn bij de Toernooientoer Finals worden spelers die daarna de hoogste plaats in het klassement bezetten toegelaten om het totaal weer op acht spelers te brengen.
 3. De prestaties op de Toernooientoer Finals tellen niet mee voor het toernooientoer klassement. De Finals kennen op zichzelf wel een winnaar.